HAN Taal- en Schakeljaar

Ben je een hoger opgeleide statushouder, en wil je je voorbereiden op een hbo-opleiding? Dan is het Taal- en Schakeljaar voor jou bedoeld. De HAN start komend studiejaar weer met een nieuwe groep. Op de site www.han.nl/taalschakeljaar kun je je makkelijk daarvoor aanmelden. Daar vind je ook antwoorden op vragen over de toelatingseisen, data en de inhoud van de cursus. Het HAN Taal- en Schakeljaar is een samenwerking met Stichting UAF.

Vanwege het corona-virus vindt het Taal- en Schakeljaar komend studiejaar voornamelijk online plaats. In de speciale online omgeving heb je namelijk real time contact met je docenten en je klasgenoten. Je spreekt samen Nederlands, volgt presentaties en schakelvakken en maakt samen opdrachten. Op die manier leer je alvast om te werken met online onderwijs. Wanneer het veilig is, zullen we echter ook enkele fysieke lessen inplannen.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst op 3 juni, van 13:00 tot 14:30 uur. Na een aantal korte presentaties over het Nederlandse onderwijssysteem, de HAN, Stichting UAF en natuurlijk het Taal- en Schakeljaar zelf, is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Ook als je je al hebt aangemeld voor het Taal- en Schakeljaar, adviseren we je om deel te nemen aan deze informatiebijeenkomst. Zo kom je zeker te weten of je op de goede plek zit.

Je kunt je aanmelden voor de informatiebijeenkomst door een mail te sturen naar talencentrum@han.nl, met als onderwerp: aanmelding info bijeenkomst TSJ. Je krijgt dan een mail terug met instructies over hoe je deel kunt nemen. Je hebt alleen een computer met camera, geluid en internet nodig.