Arabic Dutch speaking trainee in research center

SPREEK JEARABISCH EN BEN JE OP ZOEK NAAR EEN INTERESSANTE STAGEPLEK?

In de afgelopen jaren heeft Nederland meerdere groepen asielmigranten ontvangen, waarvan de meest recente grote toestroom in 2015 was. Er is al veel onderzoek gedaan naar de integratie van asielmigranten, bijvoorbeeld met betrekking tot sociale contacten en participatie op de arbeidsmarkt. We weten echter nog weinig van de relatie die deze groep heeft met de Nederlandse rechtsstaat en waardoor deze relatie wordt beïnvloed. Momenteel loopt bij het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) een onderzoek waarin deze vraag centraal staat. We zijn bijvoorbeeld benieuwd naar de mate waarin asielmigranten de waarden van de Nederlandse rechtsstaat delen en in hoeverre zij vertrouwen hebben in de rechtsstaat.

In dit onderzoek spreken we met Syrische asielmigranten die nog relatief kort in Nederland zijn. We zijn van plan ongeveer 20 interviews te houden in mei en juni. We zijn op zoek naar een enthousiaste,(Syrisch) Arabisch sprekende stagiair die ons hierbij kan helpen. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, jouw interesses en de tijd die de interviews kosten, kun je ook meewerken aan  andere lopende onderzoeken op het gebied van migratie en rechtsbestel.

Wij bieden een interessante leeromgeving, stagebegeleiding en een stagevergoeding. Ook is het mogelijk een scriptie te schrijven in het kader van het onderzoek.

Spreekt dit je aan en voldoe jij aan de volgende kenmerken?

  • Je volgt een sociaalwetenschappelijke studie;
  • Je bent geïnteresseerd in migratie, burgerschap en/of rechtsbestel;
  • Je wilt werkervaring opdoen bij een onderzoeks- en kenniscentrum dat beleidsgericht onderzoek uitvoert;
  • Je spreekt Standaard/Syrisch Arabisch (het is een pré als je ook Koerdisch spreekt);
  • Je bent voor ten minste 16 uur per week beschikbaar in de bovengenoemde periode;
  • Kwalitatief onderzoek is een van je interessegebieden;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden (interviewervaring is niet noodzakelijk, maar wel een pré);
  • Je vindt het leuk om betrokken te zijn bij dit onderzoek en o.a. (een deel van) de gesprekken te houden met de Syrische migranten.

Mail dan je motivatie en CV naar prof. dr. Monika Smit (m.smit@minvenj.nl) en dr. Sanne Noyon (s.m.noyon@minvenj.nl). We zien je reactie graag voor 5 april a.s. tegemoet.