Gaat u naar het buitenland? Controleer de vaccinaties

Er is nog geen vaccin voor Covid-19, daarom moeten we de hygiënevoorschriften en de sociale afstand nemen. Er circuleren echter andere ziekten en er zijn veel manieren om deze te voorkomen, zoals vaccins. Kijk naar de adviezen van de GGD:

Zorgeloos op reis

Gaat u binnenkort op reis? Controleer dan eerst of u vaccinaties nodig heeft. In sommige landen kunt u namelijk een ernstige infectieziekte oplopen. Een inenting voor de reis kan dat risico verkleinen. Zo gaat u een zorgeloze vakantie tegemoet. Ook kunnen andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld malariatabletten, nodig zijn.

Vaccinaties voor mijn bestemming

Op de website van GGD Reisvaccinaties ziet u welke vaccinaties de GGD globaal per land aanraadt. Ook staan hier algemene tips voor speciale reizigers. Bijvoorbeeld als u op reis gaat met kinderen of als u zwanger bent. Maar omdat iedereen verschillend is, zien wij reizigers graag bij op het reizigersspreekuur voor een persoonlijk advies.

Reizigersspreekuur voor maatwerk

De juiste bescherming voor een reis is altijd maatwerk. Maak daarom 4 tot 8 weken vóór vertrek een afspraak bij de GGD. Gaat u langer dan 3 maanden op reis? Kom dan het liefst 7 maanden voor vertrek bij ons langs. Tijdens het spreekuur bespreekt u met een arts of verpleegkundige welke vaccinaties zinvol zijn voor uw reis. U bespreekt daarnaast uw gezondheid en uw reisplannen. Ook krijgt u advies over hoe u gezond en fit kunt blijven tijdens uw reis.

Ik wil een afspraak maken

U kunt heel eenvoudig zelf online een afspraak maken. Ga naar www.GGDreisvaccinaties.nl en kies een locatie bij u in de buurt. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken? Bel dan naar 0900 – 822 24 67 (op werkdagen van 8.30 uur – 17.00 uur). Het gesprek kost €0,10 per minuut. Op piekmomenten kan er een wachttijd ontstaan. U kunt er dan voor kiezen uw telefoonnummer in te spreken, waarna u op een rustiger moment teruggebeld wordt.

Download de ‘GGD reist mee’ app

Sinds 6 juni 2016 kunt u de app ‘GGD reist mee‘ downloaden. Deze is beschikbaar voor Android en iOS. De app voorziet u tijdens uw reis van handige informatie.Hij is ook offline te gebruiken.

Bron: https://ggdgelderlandzuid.nl/reisvaccinaties/reisvaccinaties/