Helpdesk Yalla Foundation Ukraine

Beste allemaal,

Net als iedereen, horen we de berichten over de oorlog in Oekraïne. En dat als gevolg van deze agressie, veel mensen gedwongen zijn hun huizen, hun leven en hun land te verlaten. Voor ieder van jullie die zijn/haar solidariteit met deze vluchtelingen wil betuigen, openen we de Yalla Helpdesk weer. Net als we gedaan hebben sinds 2015 voor vluchtelingen die verbleven in Heumensoord of in Nijmegen en omgeving. Dit keer willen we onze activiteiten uitbreiden en een nationaal vrijwilligersnetwerk opbouwen. 

We nodigen jullie uit om deel te nemen aan de Yalla Helpdesk. Zo kun je vluchtelingen in Nijmegen en in Nederland steunen. We zullen een inventarisatie maken van jullie aanbod om vluchtelingen te helpen en dit koppelen aan verzoeken van vluchtelingen.

Hoe werkt het?

  • Vul het Registratieformulier hieronder in.
  • Schrijf op wat voor soort hulp je zou willen/kunnen geven.

Een aantal ideeën om te helpen:

  • buddy van een vluchteling zijn (samen koffie drinken, samen eten, steun geven, informatie geven over de Nederlandse regels voor bijv. studie, werk, gezondheidszorg)
  • activiteiten organiseren (cultuur, sport, koken, tuinieren, handwerken/kunst, voor kinderen, stadstours etc.)
  • hulp bij de Nederlandse taal.
  • aanbod of inzameling van spullen zoals fietsen, kleding etc.
  • tolken/vertalingen
  • onderdak geven

Yalla Foundation zal jullie voorstellen voor hulp verzamelen. Wij nemen contact met je op als er een verzoek om hulp van vluchtelingen is, dat bij jou past. Je zult worden gekoppeld aan vluchtelingen die zich direct bij de Yalla Helpdesk hebben gemeld (of die via andere organisaties bij ons zijn uitgekomen).

We werken samen met verschillende organisaties in Nijmegen en in Nederland. Het kan dus ook zijn dat we je in contact brengen met een van deze organisaties, voor jouw voorstel voor hulp.

Als je je hebt geregistreerd bij de Yalla Helpdesk, zullen we je op de hoogte houden van onze activiteiten voor ons landelijke vrijwilligersnetwerk.

Alvast bedankt!!

Team Yalla Helpdesk

P.S. Vluchtelingen kunnen contact met ons opnemen met hun vragen, verzoeken om hulp etc op het volgende e-mailadres:  helpdesk@yallafoundation.nl  . Wij zullen zelf hun vraag beantwoorden of we zullen hen koppelen aan een vrijwilliger bij de Yalla Helpdesk of een organisatie uit ons netwerk.