UPDATE HELPDESK YALLA FOUNDATION 13-09-2021

UPDATE HELPDESK YALLA FOUNDATION

Hartverwarmend zijn alle reacties die binnen zijn gekomen via onze Yalla Helpdesk (helpdesk@yallafoundation.nl)! Grote dank hiervoor.

We hebben al ruim 600 e-mails met hulpaanbod ontvangen, vandaar dat we nog niet iedereen een persoonlijk antwoord hebben kunnen geven.

De helpdesk inventariseert de aangeboden donaties en initiatieven om een beeld te schetsen van wat er allemaal binnenkomt. Gebaseerd op alle e-mails die we tot nu toe hebben ontvangen, werken wij aan een lijst waarin al het aanbod wordt gecategoriseerd.

Nadat alle 700 (tot 1000) mensen zijn aangekomen in Heumensoord, zal de Yalla Foundation (met behulp van vertalers) communiceren via ons Facebook platform en zorgen dat wij in contact komen met de mensen die hulp nodig hebben.

Ook bedankt ook voor alle enthousiaste reacties van de mensen die vragen waar zij spullen naartoe kunnen brengen. Op dit moment willen we vragen om nog even te wachten tot wij specifieke verzoeken krijgen vanuit COA, Heumensoord of mensen zelf. Dit om te zorgen dat het aanbod aansluit bij de hulpvraag van dit moment.
Op ons platform worden ook af en toe specifieke verzoeken gedaan waarop gereageerd kan worden.

We keep you posted 😊 en alvast dank voor je geduld.

Younes, Maartje, Ellen & Miranda
Helpdesk Yalla Foundation

Bedrag